Přidat k oblíbeným stránkám
   Poslední update: 2. února 2010
  O HrajZadarmo!


Liero Extreme

Jestliže jste někdy hráli legendární hru Worms, měli byste znát i stařičkou hru Liero. Liero Extreme je remake této staré klasiky, který povoluje mimo jiné hru přes internet! Pokud vůbec nevíte o co v téhle hře jde, vězte, že Liero Extreme je 2D střílečka, ve které ovládáte červíky, prodíráte se teréném a pochopitelně hledáte nějakého soupeře pro účely velmi (ano, velmi!) násilné smrti.

Mapy v Lieru obsahují vždy spoustu terénu, který můžete vykusovat - odstřelovat a tvořit si tak tajné cestičky. Ony tajné ale vůbec nejsou, protože díky 2D struktuře hry vidí všichni hráči na obrazovce prakticky to samé. Dalším speciálem je nástroj, který má každý červik - lano, které můžete vystřelit do libovolného objektu na mapě a po laně se přitáhnout. Důležité je také zmínit, že souoboje v této hře se odehrávají ve veliké rychlosti a na nějaké přemýšlení neni čas, mimo to není ani příliš nad čím přemýšlet.

Liero Extreme je také dostupné ve verzi pro Linux a Mac.

Na oficialních stránkách naleznete ke stažení dvě verze hry: OpenLieroX je projekt navazující na vývoj starších verzí.


Hardwarové požadavky: Liero Extreme je velmi nenáročná hra, spustíte ji i na starých až velmi starých počítačích.

Video ze hry:


Odkazy:

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj stáhla sem si do Lieropřídavné mapy a módy a když si vše nastavím a dám start tak semi to už nespustím jen dlouho čekám nevím co stím je prsím poradte?:(

Anonymní řekl(a)...

Tak to vypadá, že jsem to ve článku, trochu popletl nebo to autoři změnili. Odkaz co jsem sem dal jako odkaz na mody a mapy odkazoval na OpenLieroX, coz ma byt asi další pokračování (další vývoj) Liera. Doporučil bych ti teda hru znova nainstalovat:
Liero teď stáhneš z oficiálních stránek, kde jsou k dispozici dvě verze hry, které na sobě nijak nezávisí: http://lxalliance.net/LXRS/index.php?page=liero_xtreme_download

Mody navíc pak budou k dispozici nejspis zde: http://lxalliance.net/LXRS/index.php?page=filebase - ale ty nejsou nezbytne nutne ke hre samozrejme.
Diky za dotaz, clánek jsem upravil.